İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE DİJİTAL DÖNEM

Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, saha ekiplerinin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili denetimlerini dijital ortama taşıdı. Araçlara yerleştirilen kameralarla anlık takip sağlanırken, online olarak iş kontrolü yapılabiliyor.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet veren UEDAŞ , arıza onarım ve bakım ekiplerinin iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini dijital platforma taşıyarak geliştirdi.

Araç filosundaki 120 sepetli araç ve vinçlere yerleştirilen kameralar sayesinde ekiplerin çalışma ortamı 7/24 denetlenebiliyor.

İSG’ de proaktif yaklaşım çerçevesinde geliştirilen Saha Kontrol Merkezi(SAKOME) ile de ekiplerin iş emrine başlamadan önce ve bitirdikten sonra aldığı görüntülü teyitlerdeki kontrollerle çalışma ortamı güvenli hale getiriliyor.

Sepetli aracın iç ve dışına yerleştirilen kameralar ile saha ekiplerinin trafikteki seyir durumundan enerjiye müdahalesine kadar tüm anları kayıt altına alınıyor. Bu sayede olası iş kazalarının minimuma düşürülmesi hedefleniyor.


Paylaş