UEDAŞ KARS ÇAĞRI MERKEZİ YENİLENDİ

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 2016 yılında Kars’ta kurduğu Çağrı Merkezinin yeni yerleşkesini hizmete açtı. 

Limak Enerji Grubu bünyesinde Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, 200 istihdam kapasiteli yeni çağrı merkezini devreye aldı. Cumhuriyet Mahallesinde 900 metrekare alana kurulan  çağrı merkezi, kentin istihdam ihtiyacına büyük destek sağlıyor. Çalışan nüfusunun yüzde 73’ü kadınlardan oluşurken yaş aralığı ise 25-30 bandında seyrediyor. 

Günlük ortalama 5 bin çağrı karşılayan çağrı merkezinde yılda 1.6 milyon vatandaşa hizmet sağlanıyor. 

Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’nun yanı sıra şehir protokolünden de yoğun katılım sağlandı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açılış konuşmasında; ‘PTT çağrı merkezini de burada açtık, orada da şu anda 177 kişi çalışıyor. Bugün Nihat Özdemir beyin açtığı Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Çağrı Merkeziyle birlikte Kars'ta 978 kişi çalışıyor. İnşallah kısa sürede aldığımız sözlerle bu alanda çalışan sayısı binin üzerine çıkacak. Tarım hayvancılık şehir o alanda çok şeyler yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Turizm anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Çok projeler yaptık, daha yapacağımız çok proje var. Kars hem geçmişiyle hem kadim bir şehir olmasıyla hem de bir çok kültüre başkentlik yapmış serhat şehri olarak bunu hak ediyor ‘diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise yaptığı konuşmada şehirdeki istihdam sorununa dikkat çekerek, ‘Kars’ta genç nüfusumuz fazla ağırlıklı geçim kaynağı hayvancılıktır. İstihdam talebimizi hizmet sektörüyle karşılayabiliyoruz. Gençlerimize ve kadınlarımıza iş imkanı sağlamak en zorlandığımız konuların başında geliyor. Bu noktada Limak Şirketler grubuna şehrimize sunduğu yatırım çalışmaları adına teşekkürlerimizi sunuyorum’ dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz ise yatırımların kent istihdamındaki önemine  dikkat çekerken , ‘Devletimizin, yatırımları aracılığıyla ilimizde yarattığı istihdama ek olarak özel sektörün yaratacağı istihdamı da elbette çok önemli buluyoruz. Bu bağlamda; bugün hizmete sunulacak olan çağrı merkezimizin ilimizdeki istihdam kapasitesine katkıda bulunacak olmasını büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Çağrı merkezleri açısından rakamlara baktığımızda; ilimizde faaliyet gösteren 4 firmanın olduğunu ve bu çağrı merkezlerinde 759’u kadın, 347’sinin erkek olmak üzere bin 106 kişinin istihdam edildiğini görüyoruz. Bugüne kadar Çalışma ve İş-kur Müdürlüğümüzce çağrı merkezleri özelinde Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Programı kapsamında 252, İşbaşı Eğitimi Programı kapsamında 79 olmak üzere toplam 331 kişiye eğitim verilmiş ve çağrı merkezlerimizde istihdam edilmiştir.Gerek iş sağlığı ve güvenliği önlemleri gerekse sosyal donatılarıyla uygun bir ortamda hizmet verecek olan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. çağrı merkezimizde istihdam edilecek 200 kişinin 25-30 yaş aralığında ve büyük çoğunluğunun nün kadınlardan oluştuğunu bilmek bizleri mutlu etmiştir. Bu durumun, gençlerimizin ve kadınlarımızın işgücüne katılımı açısından oldukça sevindirici olduğunu belirtmek istiyorum. Gençlerimizin, görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyor ve başarılar diliyorum’ diye belirtti. 

Programın ev sahipliği konuşmasını yapan Limak Holding Kurucu Başkanı Nihat Özdemir ise ülkenin doğusu ile batısı arasında köprü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, ‘Bugün Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olan Kars’ta bulunmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Enerji dağıtım sektöründe faaliyet yürüten Uludağ Elektrik Dağıtım şirketimizin 2016 yılında devreye aldığımız Kars çağrı merkezini bugün yeni yerleşkesinde hizmete açıyoruz. Kars bizim için şirketimizin vitrini olma özelliğini taşıyor. Vatandaşımız enerji ile ilgili bize ulaşmak istediğinde onlara ilk karşılamayı bu şehirden gerçekleştiriyoruz.  Güney Marmara’da 5 milyonun üzerinde bir nüfusa enerji hizmeti sağlarken Kars’ta kurduğumuz çağrı merkezimizle de müşteri memnuniyetinin nabzını tutuyoruz. Ülkenin doğusu ve batısı arasındaki köprü niteliğinde olan bu hizmetin temsilcisi olmaktan gurur duyuyoruz. 150 kişiye istihdam sağladığımız çağrı merkezinin yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. ekibimizin kadın ve genç nüfus ağırlıklı oluşmasının kente büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. tesisimizin ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor ve bu güzel günümüzde bizimle birlikte olduğunuz hepinize teşekkür ediyorum ‘diye açıkladı.



Paylaş